Zwam bestrijden

Zwam bestrijden? Vraag hulp van een deskundige. Wij helpen u graag!

 • Spoeddienst 24/7
 • Expert op het gebied van een zwam bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen
 • Professionele zwambestrijders
 • Snel op locatie
 • Voor al uw ongedierte
facebook-reviews

Offerte aanvragen

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

Hoe werkt het?

#1

U neemt contact op met één van onze ongediertebestrijders.

pests-icon

#2

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs.

pests-icon

#3

De bestrijder verdrijft al het ongedierte waar mogelijk.

pests-icon

#4

U ontvangt gratis deskundig advies om ongedierte te voorkomen.

Herkennen van zwam

Schimmels gedijen op vochtige plaatsen of ondergronden. Schimmels hebben grote en lange schimmeldraden onder de grond, en een paddestoelachtig uiterlijk boven het oppervlak. Ze kunnen daarbij sterk in uiterlijk verschillen. Bekend zijn de bekende rode paddenstoelen met witte stippen. Ze kunnen er echter ook bruin of zelfs wit uitzien.

 • Spoeddienst 24/7
 • Expert op het gebied van een zwam bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten

Er zijn zoveel verschillende soorten zwammen dat ze vaak verschillende methodes hebben om ze te bestrijden. Daarom raden wij u aan contact op te nemen met een van onze deskundige zwambestrijders om te horen hoe zij u kunnen helpen bij het herkennen en bestrijden van zwammen.

zwam bestrijden
zwam verwijderen

Zwam bestrijden in huis

We krijgen bijna dagelijks meldingen van mensen die zwammen in hun huis ontdekken. Omdat vochtige plaatsen bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van schimmels, denk bijvoorbeeld aan de schuur, kelder of zolder. Zwammen gedijen bij temperaturen tussen de 5 en 40 graden.

 • Professionele zwambestrijders
 • Snel op locatie
 • Scherpe tarieven

Omdat de meeste kamers een binnentemperatuur hebben die binnen dit bereik valt, is schimmel het hele jaar aanwezig. Schimmels en ziektekiemen die door schimmels worden overgebracht kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en verspreiden onaangename geurtjes. Onze professionele zwammenbestrijders zijn bedreven in het bestrijden van zwammen in huis!

Zelf zwam bestrijden

Wil je zwam zelf te lijf gaan? Het is mogelijk! Wees u er alleen van bewust dat een definitief resultaat hoogstwaarschijnlijk uitgesloten is. Omdat de schimmelstrengen meestal vrij diep en stevig in de grond verankerd zijn, hoeft het wegwerken van de koppen niet noodzakelijk te betekenen dat u de schimmelstrengen ook volledig hebt uitgeroeid. De kans is groot dat schimmels opnieuw kunnen groeien als de schimmeldraden nog aanwezig zijn. Zelfs als de schimmeldraden zijn weggewerkt, kunnen sporen van de schimmel op de grond vallen, waar ze meer schimmels kunnen produceren.

Het is lang niet zo simpel als u zou denken. Zeker niet als u een zwamplaag heeft. Hoe dan ook, de ideale aanpak om zwammen te bestrijden is het inhuren van een professionele zwammenbestrijder. Want voor het bestrijden van schimmels zijn pesticiden nodig die een bepaalde hoeveelheid gif bevatten. En omdat dit soort bestrijdingsmiddelen voor particulieren moeilijk te vinden zijn, brengen ze ook aanzienlijke gezondheidsrisico’s met zich mee. Een zwambestrijder daarentegen weet hier wel raad mee en kan u helpen van uw zwam af te komen!

Zwambestrijding 

Zwammen hebben vocht nodig als voedingsbron. Het is gunstig voor schimmels om zich in hout te ontwikkelen als er water aanwezig is. Als dit een tijdlang niet wordt opgemerkt, heeft de zwam zich zo ver ontwikkeld dat hij moet worden bestreden. Houtrot door zwammen maakt het noodzakelijk dat de houten constructie, het dak of het bedrijf van uw huis moet worden vervangen vanwege het rottende hout. Dat zal in die situatie zeer kostbaar zijn. Wij raden u dan ook sterk aan om de zwambestrijding over te laten aan professionele zwambestrijders, zodat u echt tijd, geld en moeite kunt besparen. Kunt u zich voorstellen hoeveel het zou kosten om de houten structuur van uw dak te vervangen als gevolg van zwammen?

Hoe zwam verwijderen?

Het is van cruciaal belang dat zwamverwijdering wordt uitgevoerd door een professional. We zullen eerst vaststellen om wat voor soort zwam het gaat. Vervolgens kijken we naar de schade die de zwammen heeft aangericht en hoe meer schade kan worden voorkomen. Na deze beoordeling kan onze gespecialiseerde zwambestrijder een strategie opstellen waarin staat hoe de zwam bestreden kan worden en met welke aanpak dit zal gebeuren. De zwammen wordt bijvoorbeeld tijdens de zwambehandeling met de hand of met vuur verwijderd. De schimmeldraden in het hout moeten vervolgens worden vergiftigd. Nadat de schade aan het hout is vastgesteld, bekijkt de schimmelbestrijder of aanvullend nieuw hout nodig is. Om te voorkomen dat zich na constructie of reparatie van het hout zwammen ontwikkelen op de toplaag, wordt het hout naderhand behandeld met een uniek smeermiddel.

echo-friendly-icon

Milieuvriendelijk

Tijdens onze behandelingen, gaat ons voorkeur altijd eerst uit naar de meest ecologische methode.
free-home-ispection-icon

Duurzaam

Omdat de materialen die wij gebruiken van uitstekende kwaliteit zijn, zult u geld besparen doordat er minder behandelingen nodig zijn.
deskundig-advies

Avies van een expert

Wij kunnen u adviseren over de beste strategieën en bestrijdingsmiddelen om ongedierte te bestrijden.
echo-friendly-icon

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Dankzij onze expertise kunnen wij ongedierte snel signaleren en voorkomen.

Ongediertebestrijding in Tilburg

Wij bieden een breed scala aan diensten om uw eigendom veilig en beveiligd te houden. Wij gebruiken bio-controles, pesticiden, chemicaliën en andere methoden om u te helpen uw woning zonder risico te onderhouden. Bent u op zoek naar advies of wilt u dat wij met u samenwerken? Wij zijn beschikbaar voor ongediertebestrijding Tilburg!

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de kosten bij een zwam bestrijden?

Zonder het scenario te onderzoeken is het moeilijk om een prijs te geven voor een zwambestrijding. Onze zwambestrijder moet eerst naar de locatie om het zwamprobleem te beoordelen. Kijk voor meer informatie over de kosten alvast op onze prijzenpagina.

Hoe weet ik wat voor zwammen ik thuis of in mijn tuin heb?

Maak een video of foto van de zwam en stuur deze per WhatsApp naar ons op als u niet zeker weet met wat voor soort zwam u te maken heeft. Onze specialist zal de soort zwam die u heeft correct identificeren!

Geven jullie ook garantie voor het zwam bestrijden?

Wij kiezen altijd voor een deskundige, doelgerichte aanpak. De recidiefkans van zwamontwikkeling in uw woning zal in de toekomst zeer gering zijn. Niemand kan 100 procent garantie geven. Daarom raden wij aan om na de zwambehandeling een preventieve controle te laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat u van het zwamprobleem af bent. Zo kunt u erop vertrouwen dat het zwamprobleem is opgelost.

Wat als mijn eigendom beschadigd raakt tijdens de zwambestrijding?

Het is mogelijk dat uw huis of tuin al is aangetast door zwam. Uw verzekeringsmaatschappij zal dit waarschijnlijk niet onder uw polis dekken. Is het mogelijk dat onze zwambehandeling schade veroorzaakt? Natuurlijk, wij laten het u van tevoren weten als dit gebeurt. Is er schade ontstaan door onze zwambestrijders? Dan vergoeden wij meestal de schade!

Hoe vaak moeten jullie langskomen voor de zwambestrijding?

Heeft u al contact met ons opgenomen voor een zwambehandeling? Wij zullen er alles aan doen om u in één sessie van de zwam af te helpen! We laten u van tevoren weten hoe lang het zal duren om u van de zwam te genezen.

Offerte aanvragen

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

5/5 - (60 stemmen)
Call Now Button