Ratten bestrijden

Ratten bestrijden? Met vele jaren ervaring en kennis helpen wij u graag!

 • Spoeddienst 24/7
 • Expert op het gebied van ratten bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen
 • Professionele rattenbestrijders
 • Snel op locatie
 • Voor al uw ongedierte
facebook-reviews

Offerte aanvragen

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

Hoe werkt het?

#1

U neemt contact op met één van onze ongediertebestrijders.

pests-icon

#2

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs.

pests-icon

#3

De bestrijder verdrijft al het ongedierte waar mogelijk.

pests-icon

#4

U ontvangt gratis deskundig advies om ongedierte te voorkomen.

Bestrijding van ratten in uw huis of bedrijf

Ratten worden nooit toevallig in een woning ontdekt. Wanneer er rioollekken in de buurt zijn, kunnen er ratten opduiken. Vuilnis of voedsel dat buiten wordt rondgestrooid voor eenden en vogels is een andere trigger voor ratten om op te duiken. Ratten zijn vooral talrijker tijdens de winter omdat ze door de dalende temperaturen op zoek gaan naar voedsel en beschutting.

 • Expert op het gebied van ratten bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen

Ratten kunnen ook opduiken in organisaties als gevolg van bijvoorbeeld transport. De ratten zijn vervoerd vanaf de leverancier of een logistiek centrum en zitten nu aan boord van uw vracht. Een kleine inspectie of onvoorzichtigheid kan ze met zich meebrengen. Bedrijven zijn door wet- en regelgeving verplicht om ratten te bestrijden, daarom raden wij hen dringend aan om in dergelijke omstandigheden contact op te nemen met één van onze deskundige rattenverdelgers!

ratten bestrijden
ratten

Zelf ratten bestrijden?

Het is moeilijk om op eigen houtje van ratten af te komen, omdat ze moeilijk te vangen zijn. Mensen denken vaak dat rattengif of vallen hen kunnen helpen. Dat kan, maar met wisselend succes en nadelen. Kinderen of huisdieren kunnen er ook door verwond raken.

 • Professionele rattenbestrijders
 • Snel op locatie
 • Voor al uw ongedierte

Laat u daarom liever vroeg dan laat adviseren door een deskundige rattenverdelger, zodat u de juiste instructies kunt krijgen. Onze rattenverdelgers kunnen ook langskomen voor een bezoek en u suggesties geven over hoe u ratten kunt bestrijden en voorkomen dat ze in uw woning komen. Wij zijn u graag van dienst bij rattenbestrijding!

Hoe kunt u ratten uit uw huis houden?

Het voorkomen van ratten in huis, tuin of bedrijf is een veel voorkomende zorg voor veel mensen. Ratten komen steeds vaker voor in grote steden wereldwijd. Het is opmerkelijk dat het aantal ratten toeneemt terwijl het aantal inwoners in steden snel blijft groeien. Omdat er zoveel mensen in overvolle gebieden wonen, is er veel voedsel nodig en gemakkelijk verkrijgbaar. Mensen gooien dan vaak hun voedselafval op de grond of laten het vallen. Het is ook mogelijk om voedselafval op de grond te strooien, zodat bijvoorbeeld eenden en vogels het kunnen opeten. Dit heeft echter een aantal nadelen. Ratten worden aangetrokken door alles wat smerig, onrein of voedzaam is. In het territorium van ratten bevindt zich afval, vuilnis en voedsel.

Ratten voorkomen

Om te beginnen moet u ervoor zorgen dat er geen etensresten op de grond van uw straat liggen. Buren kunnen in de verleiding komen om oud brood of afval op straat of gazon te gooien zodat eenden en vogels ervan kunnen eten. Helaas trekt dit ook ratten aan. Ratten zijn overdag niet zichtbaar omdat ze zich schuilhouden. Over het algemeen zijn ze ’s nachts actief en wanneer ze in een bepaald gebied voedsel ontdekken, vestigen ze zich daar met hun hele familie. Een rat kan tot vijf jongen tegelijk krijgen, en na een paar maanden zijn de rattenjongen oud genoeg om zich ook voort te planten.

Als u geen voorzorgsmaatregelen neemt, is een rattenplaag bijna onvermijdelijk! Wat u dus eerst moet doen, is voorkomen dat u etensresten op straat gooit voor andere dieren. Vervolgens moet u een discussie beginnen met uw buren om ook hen bewust te maken. Vuilnisbakken moeten ook altijd goed worden beveiligd, of ze nu buiten, thuis of in de tuin staan. Ratten maken ’s nachts maar al te graag gebruik van deze kans!

Bestrijdingsmiddelen voor ratten

Rattenbestrijdingsproducten zijn online te vinden, of ze worden vaak verkocht in dezelfde winkels die dierenbenodigdheden verkopen. Als u het nergens anders kunt vinden, zult u het waarschijnlijk in een dierenwinkel vinden. Helaas is rattengif niet toegankelijk voor gebruik. Omdat het slecht afbreekbaar is in het milieu, is rattengif sinds een paar jaar verboden. Als gevolg daarvan gebruikt men vaker rattenvallen. Voordat u er een voor uzelf koopt, raden wij u aan contact op te nemen met uw woningbouwvereniging. Bij sommige woningbouwverenigingen kunnen rattenvallen door huurders gebruikt worden. Als uw woningbouwvereniging geen rattenvallen heeft, zult u de hulp van de gemeente moeten inroepen.

De gemeente Tilburg verstrekt bijvoorbeeld vaak gratis rattenvallen aan bewoners. Nadeel is dat de gemeente dit alleen mag doen aan particulieren die erom vragen, zeker als er sprake is van een rattenplaag. Het aanvragen van rattenvallen bij de gemeente is niet voldoende, u moet ook de volgende ideeën omarmen. Het is niet “of of” maar “en en” U zult niet lang met ratten vechten. Ratten zijn hardnekkig ongedierte, en u zult ze waarschijnlijk nooit meer hoeven te bestrijden. Gezien het feit dat ze zich snel kunnen voortplanten!

Heeft u deskundige rattenbestrijding nodig?

De bovenstaande suggesties zullen waarschijnlijk niet helpen bij het uitroeien van een rattenprobleem. Want in de meeste gevallen bent u gewoon aan het dweilen met de kraan open als er sprake is van een rattenplaag! Wij adviseren u dan ook met klem om in dit soort situaties deskundige rattenverdelgers in te schakelen. Onze rattenbestrijders hebben jarenlange ervaring met het bestrijden en voorkomen van knaagdierplagen. Wij hebben verstand van allerlei scenario’s, dus wij kunnen uw rattenprobleem volledig aanpakken!

 

echo-friendly-icon

Milieuvriendelijk

Tijdens onze behandelingen, gaat ons voorkeur altijd eerst uit naar de meest ecologische methode.
free-home-ispection-icon

Duurzaam

Omdat de materialen die wij gebruiken van uitstekende kwaliteit zijn, zult u geld besparen doordat er minder behandelingen nodig zijn.
deskundig-advies

Avies van een expert

Wij kunnen u adviseren over de beste strategieën en bestrijdingsmiddelen om ongedierte te bestrijden.
echo-friendly-icon

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Dankzij onze expertise kunnen wij ongedierte snel signaleren en voorkomen.

Ongediertebestrijding in Tilburg

Wij bieden een breed scala aan diensten om uw eigendom veilig en beveiligd te houden. Wij gebruiken bio-controles, pesticiden, chemicaliën en andere methoden om u te helpen uw woning zonder risico te onderhouden. Bent u op zoek naar advies of wilt u dat wij met u samenwerken? Wij zijn beschikbaar voor ongediertebestrijding Tilburg!

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de kosten voor ratten bestrijden?

Het is onmogelijk om een volledige prijs te geven zonder eerst de situatie te zien. Om de rattenplaag te beoordelen, moet de rattenverdelger eerst ter plaatse komen. Kijk alvast naar de kosten die wij hanteren.

Hoe gaat Ongediertebestrijder Tilburg te werk bij rattenbestrijding?

Onze rattenverdelgers zijn professionals. Eerst beoordelen we om welke ratten het gaat, waar ze zich ophouden, en hoe lang ze er al zitten. Daarna gebruiken we professionele apparatuur om de ratten bij de bron uit te roeien en een langdurige oplossing te bieden.

Geven jullie ook garantie voor rattenbestrijding?

Wij pakken rattenproblemen altijd gericht aan. Er is weinig kans op herhaling als je de ratten de eerste keer effectief doodt, zoals we in eerdere gevallen hebben geconstateerd. Het is echter moeilijk om dat 100 procent van de tijd te garanderen. Daarom adviseren wij om na de rattenbestrijding jaarlijks inspecties uit te voeren om er zeker van te zijn dat er geen ratten achterblijven. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat de rattenplaag voorgoed voorbij is.

Wat als mijn eigendom beschadigd raakt tijdens de rattenbestrijding?

Het is mogelijk dat de ratten al schade hebben aangericht. De kans dat onze rattenbestrijding schade veroorzaakt is klein. Mocht onze rattenbestrijding materiële schade veroorzaken, dan zullen wij u hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen. Is er sprake van schade als gevolg van onze dienstverlening? Dan vergoeden wij in de meeste situaties de kosten. Gelukkig komt dit niet vaak voor; u hoeft zich dus geen zorgen te maken!

Hoe vaak moeten jullie langskomen om het rattenprobleem op te lossen?

Heeft u ons ingehuurd voor rattenbestrijding? Dan komen wij voor u van de rattenplaag af. Wij zullen u van tevoren informeren over hoe lang de behandeling zou duren.

Offerte aanvragen

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

5/5 - (60 stemmen)
Call Now Button