Motten bestrijden

Wij kunnen u helpen bij het voorkomen of bestrijden van motten, want wij hebben een jarenlange expertise!

 • Spoeddienst 24/7
 • Expert op het gebied van motten bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen
 • Professionele mottenbestrijders
 • Snel op locatie
 • Voor al uw ongedierte
facebook-reviews

Offerte aanvragen

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

Hoe werkt het?

#1

U neemt contact op met één van onze ongediertebestrijders.

pests-icon

#2

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs.

pests-icon

#3

De bestrijder verdrijft al het ongedierte waar mogelijk.

pests-icon

#4

U ontvangt gratis deskundig advies om ongedierte te voorkomen.

Efficiënte en snelle bestrijding van motten

Motten zijn over het algemeen eenvoudig te identificeren als ze aanwezig zijn. Als u merkt dat er aan kleding, meubels, verhuisdozen of tapijt is geknabbeld en/of dat er motten op zitten, is dat een goede indicatie dat er motten zijn of erger nog, dat er een plaag is. Motten zijn insecten die ’s nachts gedijen en graag stoffen van dierlijke oorsprong consumeren. Met name de larven van de motten eten bij voorkeur een breder scala aan producten dan volwassen motten.

 • Expert op het gebied van motten bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen

Om motten te voorkomen of te bestrijden, moet u eerst en vooral uw kasten gesloten houden of ze goed afsluiten. Als dat niet werkt, is het tijd om een professionele mottenverdelger te bellen. Niet iedereen is immers professioneel en uitgerust om motten effectief te bestrijden!

motten bestrijden
motten

De kosten van mottenbestrijding

Heeft u moeite met het bestrijden van motten, of laat u dit liever doen door gespecialiseerde mottenbestrijders? De ongediertebestrijder van Tilburg staat voor u klaar! Onze mottenbestrijders beschikken over jarenlange expertise en weten precies hoe ze u kunnen helpen.

 • Professionele mottenbestrijders
 • Snel op locatie
 • Voor al uw ongedierte

Elke situatie is uniek, daarom is het onmogelijk om op voorhand een precieze prijsopgave te doen. Wij raden u dan ook aan om vrijblijvend contact met ons op te nemen, zodat wij de omstandigheden kunnen beoordelen en een nauwkeurige prijsopgave kunnen doen. In dat geval kunnen wij ook bij u ter plaatse komen om te zien wat het werkelijke probleem is. Op die manier kunnen we een duidelijk kostenoverzicht voor u maken door verschillende scenario’s met elkaar te vergelijken. Neem contact met ons op, zodat wij u kunnen uitleggen wat mottenbestrijding in uw situatie kost.

Herkennen van motten

Motten verschijnen gewoonlijk op plaatsen waar niet genoeg wordt schoongemaakt. Ze consumeren bacteriën, plantaardige en dierlijke eiwitten. Als er lange tijd niet wordt schoongemaakt, kunnen er veel motten worden ontdekt. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat volwassen motten zich in huis hebben voortgeplant of dat ze hun eitjes binnenshuis hebben afgezet.. De rupsen van motten die het merendeel van plantaardige en dierlijke proteïnen eten. Denk eens aan uw wollen, donzen of met leer beklede kleding. Of denk aan het tapijt en andere voorwerpen die van dierlijke of plantaardige ingrediënten zijn gemaakt.

Motten vreten zich een weg in deze dingen, en als je er niet voor zorgt, zullen je spullen gaten hebben of beschadigd zijn. Daarom is schoonmaken zo cruciaal! Bruinachtige motten zijn vaak te herkennen aan hun uiterlijk en lijken op vlinders. Ze zijn ongeveer 15 millimeter lang. De larven van kledingmotten daarentegen kunnen ongeveer 10 millimeter lang worden terwijl ze zich verpoppen, voordat ze 8 millimeter lang worden nadat ze als volwassenen tevoorschijn zijn gekomen.

Wat kan ik doen om motten uit mijn huis te houden?

Reiniging en onderhoud zijn belangrijke strategieën om motten en andere insecten te voorkomen. Als u denkt dat uw kleding door motten is aangetast, is het mogelijk dat de larven zich hebben verspreid. En er kunnen ook eitjes van de motten in zitten. De volgende stap is om de kleding op extreem hoge temperaturen te wassen, minstens 50 graden Celsius gedurende een uur of langer. U kunt ze ook een half uur op 70°C wassen. Als u niet zeker weet of wassen nog zin heeft omdat de motten uw kleding hebben aangetast, moet u het zelf doen. Anders kunt u het net zo goed weggooien.

Stomen en reinigen kan helpen!

U kunt ook uw kleding invriezen. Als u dit doet, bijvoorbeeld een week lang onder nul, zullen de larven uitsterven en kunt u er zeker van zijn dat ze geen schade meer zullen aanrichten. Nogmaals, overweeg of dit de moeite waard is op basis van de staat van de kleding. Het is zonde van de tijd om zwaar beschadigde artikelen schoon te maken! Een ander alternatief is om uw kleding te laten reinigen door een professionele stomerij. De stomerij zal vrijwel zeker chemische stoffen gebruiken tijdens het reinigen en behandelen van uw kleding, die effectief alle motlarven en eitjes zullen verwijderen. Toch is het een goed idee om uw huis en kasten regelmatig goed schoon te maken!

Heeft u een deskundige mottenbehandeling nodig?

Als de bovenstaande maatregelen geen succes hebben, adviseren wij u een deskundig mottenbestrijdingsbedrijf in te schakelen. Onze mottenverdelgers maken gebruik van bewezen bestrijdingsmiddelen om te garanderen dat de motten worden geëlimineerd en tegelijkertijd te voorkomen dat ze terugkeren! Na de mottenbehandeling zullen onze ongediertebestrijders stap voor stap met u doornemen hoe u motten in de toekomst uit uw huis kunt weren. Wij weten hoe we alles moeten aanpakken, van kleding tot tapijten!

echo-friendly-icon

Milieuvriendelijk

Tijdens onze behandelingen, gaat ons voorkeur altijd eerst uit naar de meest ecologische methode.
free-home-ispection-icon

Duurzaam

Omdat de materialen die wij gebruiken van uitstekende kwaliteit zijn, zult u geld besparen doordat er minder behandelingen nodig zijn.
deskundig-advies

Avies van een expert

Wij kunnen u adviseren over de beste strategieën en bestrijdingsmiddelen om ongedierte te bestrijden.
echo-friendly-icon

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Dankzij onze expertise kunnen wij ongedierte snel signaleren en voorkomen.

Ongediertebestrijding in Tilburg

Wij bieden een breed scala aan diensten om uw eigendom veilig en beveiligd te houden. Wij gebruiken bio-controles, pesticiden, chemicaliën en andere methoden om u te helpen uw woning zonder risico te onderhouden. Bent u op zoek naar advies of wilt u dat wij met u samenwerken? Wij zijn beschikbaar voor ongediertebestrijding Tilburg!

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de kosten om motten te bestrijden?

Helaas, zonder de situatie te zien, is het moeilijk om een voorspelling te doen. De mottenverdelger moet eerst ter plaatse komen om de situatie te beoordelen. Maar u kunt wel alvast de kosten die wij hanteren inzien op onze prijzenpagina.

Geven jullie ook garantie?

Wij gaan altijd effectief aan de slag en behandelen de motten op een grondige manier. De kans op herhaling van het probleem zal na onze behandeling minimaal zijn. Helaas is garanderen niet mogelijk. Wij adviseren onze klanten dan ook om hun woning regelmatig preventief te laten inspecteren. U kunt er zeker van zijn dat u op deze manier van de motten af bent.

Hoe vaak moeten jullie langskomen om het probleem op te lossen?

Heeft u ons ingehuurd om motten uit uw huis te verdelgen? Wij zullen er alles aan doen om in één sessie van de motten af te komen. Wij zullen u van tevoren informeren wat de arbeidstijd zal zijn voor het bestrijden van de motten uit uw woning.

Offerte aanvragen

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

Rate this page
Call Now Button