Houtworm bestrijden

Houtworm bestrijden op een snelle en effectieve wijze!

 • Spoeddienst 24/7
 • Expert op het gebied houtworm bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen
 • Professionele houtwormbestrijders
 • Snel op locatie
 • Voor al uw ongedierte
facebook-reviews

Offerte aanvragen

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

Hoe werkt het?

#1

U neemt contact op met één van onze ongediertebestrijders.

pests-icon

#2

Wij komen zo snel mogelijk bij u langs.

pests-icon

#3

De bestrijder verdrijft al het ongedierte waar mogelijk.

pests-icon

#4

U ontvangt gratis deskundig advies om ongedierte te voorkomen.

Efficiënt houtworm bestrijden

Het is nooit te vroeg om te behandelen tegen houtworm. Houtwormplagen kunnen zich snel verspreiden en worden moeilijk te detecteren. Houtwormen kunnen meterslange gaten in het hout vreten.

Herhaaldelijk stampen of druk uitoefenen kan de sterkte van het hout verminderen, wat tot nog ergere problemen kan leiden. We weten al dat bestrijden door particulieren niet altijd een goed idee is. U kunt de strijd tegen houtworm of boktor het beste toevertrouwen aan onze getrainde specialisten.

 • Expert op het gebied houtworm bestrijden
 • Voor particulieren en zakelijke klanten
 • Pinnen of contant betalen

Onze deskundige en geïnformeerde ongediertebestrijders beschikken over alle kennis en kunde om ervoor te zorgen dat het probleem bij de bron wordt aangepakt.

houtworm bestrijden
houtworm

Houtwormen komen vaak voor in huis.

Hout is een favoriet voedsel van houtwormen. Houtwormen komen het meest voor in vurenhout, grenen of eikenhout, volgens hun namen. De boktor kan echter zowel kernhout als spinhout aantasten.

Houtwormen en boktorren komen veel voor in woningen. Meubels, bijvoorbeeld, bestaan vaak (deels) uit hout, dus het is typisch om daar houtwormen te bestrijden. Stoelen, krukjes, of bankjes zijn enkele voorbeelden.

 • Professionele houtwormbestrijders
 • Snel op locatie
 • Spoeddienst 24/7

Tijdens de bestrijding wordt een meubelstuk vaak volledig gedesinfecteerd. Ook kunnen houtwormen kasten aantasten. Dit zijn meestal kasten die jarenlang op een droge plaats zoals de schuur of zolder hebben gestaan.

Afkomen van houtworm

Het is niet gemakkelijk om van houtworm af te komen. Omdat het kleine beestjes zijn, is het van cruciaal belang dat u ze volledig elimineert. Niet alleen de volwassen houtwormen zijn belangrijk. Ook de larven en eitjes, die meestal moeilijker te detecteren zijn, moeten bestreden worden. U loopt het gevaar terug te keren als u zelf de houtworm bestrijdt zonder dit goed te doen. Pesticiden kunnen gevaarlijk zijn voor mens en milieu, dus houtworm bestrijden op een veilige en verantwoorde manier is essentieel. Er zijn veel bestrijdingsmiddelen te koop. U kunt ze eenvoudigweg googelen om er meer over te weten te komen. Houd echter wel rekening met de gebruiksaanwijzing!

Met gif houtworm bestrijden

U kunt houtworm in uw huis zelf bestrijden. Houtworm gif, vaak bekend als de “houtwormdood,” is een manier om dit te doen. U kunt het online of in een dierenwinkel krijgen, maar het is nog steeds gevaarlijk en het risico niet waard. Als u er ervaring mee heeft, kunt u het proberen; neem echter geen enkel risico met het gebruik van gif, daarom adviseren wij u een professionele houtwormbestrijder in te schakelen.

Houtwormbestrijding met petroleum

Houtwormbehandeling kan met petroleum worden uitgevoerd, en dit wordt door sommigen als een goede optie beschouwd. Wat u dan kunt doen is petroleum smeren op het hout waar de houtwormen zich nestelen. U profiteert hiervan omdat de houtwormen sterven als gevolg van het aanbrengen van petroleum. Echter, alleen de houtworm nakomelingen die in contact komen met de laag petroleum zullen sterven. De eieren, larven en andere volwassen houtwormen die zich op andere lagen in het hout bevinden, zullen overleven en zich normaal ontwikkelen. Het gebruik van petroleum om houtworm te bestrijden is dan ook niet altijd volledig succesvol.

Bestrijding van houtworm met kou of hitte

Houtwormen zijn zeer gevoelig voor extreme temperaturen. Daarom kan hout dat met houtwormen is aangetast, gedurende 15 minuten tot een half uur worden verwarmd tot 60 graden Celsius of meer. Dit kan bijvoorbeeld in de magnetron of oven. De eitjes en larven zullen door deze behandeling vrijwel zeker vergaan. Zowel volwassen dieren als jongen kunnen op deze manier gedood worden. U kunt het hout dat door houtwormen is aangetast ook invriezen of in de koelkast bewaren. Laat het dan minstens een week bevroren liggen zonder het uit de vriezer of koelkast te halen. Hoe kouder het hout wordt bewaard, hoe beter. Houtwormen zijn moeilijker te bestrijden als gevolg van langdurige blootstelling aan lage temperaturen. Het nadeel van hoge en lage temperaturen is dat de omvang van het hout voortdurend verandert. Als gevolg daarvan kunt u geen grote boomstammen in uw magnetron of vriezer stoppen. Het is moeilijker om bruikbaar hout uit meubels of vloeren te halen omdat het aan hoge hitte is blootgesteld. Professionals zijn daarom te verkiezen voor een volledige oplossing!

 

echo-friendly-icon

Milieuvriendelijk

Tijdens onze behandelingen, gaat ons voorkeur altijd eerst uit naar de meest ecologische methode.
free-home-ispection-icon

Duurzaam

Omdat de materialen die wij gebruiken van uitstekende kwaliteit zijn, zult u geld besparen doordat er minder behandelingen nodig zijn.
deskundig-advies

Avies van een expert

Wij kunnen u adviseren over de beste strategieën en bestrijdingsmiddelen om ongedierte te bestrijden.
echo-friendly-icon

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Dankzij onze expertise kunnen wij ongedierte snel signaleren en voorkomen.

Ongediertebestrijding in Tilburg

Wij bieden een breed scala aan diensten om uw eigendom veilig en beveiligd te houden. Wij gebruiken bio-controles, pesticiden, chemicaliën en andere methoden om u te helpen uw woning zonder risico te onderhouden. Bent u op zoek naar advies of wilt u dat wij met u samenwerken? Wij zijn beschikbaar voor ongediertebestrijding Tilburg!

Veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe snel kunnen jullie komen voor het houtworm bestrijden?

Wij zijn snel ter plaatse in geval van een probleem. Houtwormbehandeling is 24 uur per dag, zeven dagen per week mogelijk via onze spoedservice!

Wat zijn de kosten voor houtworm bestrijden?

Het is moeilijk om een prijsopgave te doen zonder de houtwormaantasting te hebben gezien. De houtwormverdelger moet eerst een bezoek brengen aan de woning om het probleem van de houtworm te identificeren en te beoordelen. U kunt meer informatie vinden hierover op onze tarieven pagina.

Hoe weet ik wat voor ongedierte ik in huis heb?

Als u niet zeker weet of u houtwormen heeft, maak dan een foto van de aantasting en stuur deze per e-mail naar ons op. Onze specialist zal na bestudering van de foto uw probleem identificeren.

Hoe gaat Ongediertebestrijder Tilburg te werk?

Onze houtwormverdelgers zijn professionals. Wij onderzoeken eerst de soort houtwormen, waar ze zitten en hoe lang de houtwormen er al zitten om tot een professionele aanpak te komen. Vervolgens lokaliseren wij met apparatuur bij de bron de houtwormen en bieden u een zo effectief mogelijk middel.

Geven jullie ook garantie voor houtworm bestrijden?

Wij gaan altijd doelgericht te werk en pakken de situatie daarom deskundig aan. De kans op herhaling van de houtwormaantasting wordt dan verkleind. Door de complexiteit van dit proces is het echter niet mogelijk om 100 procent garantie te geven. Wij raden u dan ook sterk aan om enige tijd na uw houtwormbehandeling een preventie-inspectie te laten uitvoeren. Zo kunt u er zeker van zijn dat ze voorgoed verdwenen zijn.

Wat als mijn eigendom beschadigd raakt tijdens de houtwormbestrijding?

De eerste fase van het proces is om uit te zoeken wat voor soort houtwormaantasting uw huis heeft. Het is mogelijk dat het ongedierte al schade heeft aangericht in de constructie. In de meeste gevallen zal uw verzekering dit niet dekken. Als onze houtwormbehandeling schade tot gevolg heeft, laten we u dat zo snel mogelijk weten. Als er tijdens onze houtwormbehandeling schade aan uw woning ontstaat, zullen wij deze in veel situaties vergoeden. Dit komt echter zelden voor, dus maakt u zich daar geen zorgen over!

Hoe vaak moeten jullie langskomen voor de houtwormbestrijding?

Heeft u ons ingeschakeld voor een houtwormbehandeling? Wij doen er alles aan om de houtwormplaag in één klap te elimineren. Wij laten u weten hoe lang de behandeling duurt om van de houtwormen af te komen.

Offerte aanvragen

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat!

 • Wat is er aan de hand?

5/5 - (70 stemmen)
Call Now Button